Derfor bør du få lavet en fremtidsfuldmagt

Du har sikkert hørt om en fuldmagt før, men hvad du også bør overveje er en fremtidsfuldmagt. Fremtidsfuldmagt er en måde at sikre, at personlige og økonomiske ejendele tilgodeses, hvis der skulle opstå situationer i dit liv. Det kan være, at du kommer ud for nogle af følgende omstændigheder:

 • Du bliver syg i svær grad
 • Du bliver dement
 • Du oplever omstændigheder, der gør, at du mister din egen evne til at kunne varetage interesser

Fordelen ved en fremtidsfuldmagt er altså, at hvis du skulle blive alvorligt ramt – også akut eller pludseligt – er dine personlige og værdifulde ejendele sikret. Også når du måske ikke længere selv kan give udtryk for eller tænke fornuftigt.

Hos Legaldoc.dk kan du læse meget mere om alle de praktiske og nødvendige informationer, hvis du ønsker en fremtidsfuldmagt.

Praktiske informationer der er gode at have styr på

Her er en liste over praktiske informationer, der er godt at have et generelt overblik over:

 1. Alle kan være fuldmægtige, så længe man er over 18 år og ikke er under et andet værgemål eller allerede har oprettet en fremtidsfuldmagt.
 2. Prisen på at få en fremtidsfuldmagt ligger på 2745 kr. Prisen inkluderer tinglysningsafgift og notargebyr.
 3. Når du ønsker at oprette en fremtidsfuldmagt, kan du gøre dette ved tre enkle trin.
  1. Hos fx Legal Doc vælger du først og fremmest at oprette en fremtidsfuldmagt. Det gør du ved at udfylde en formular med dine personlige oplysninger.
  2. Herefter bliver fremtidsfuldmagten tinglyst. Det betyder, at din fremtidsfuldmagt nu skal oprettes og underskrives, efter den er blevet modtaget. Det skal gøres hos tinglysningsretten. Her er pålagt en afgift, som du betaler direkte til tinglysningsretten.
  3. Når din fremtidsfuldmagt er blevet oprettet og underskrevet korrekt, skal den herefter vedstås notarpåtegning. Det skal være sket senest seks måneder efter, at din fremtidsfuldmagt er blevet oprettet. Her skal du levere yderligere personlige identitetsoplysninger i form af billedlegitimation. Her kan du anvende dit kørekort eller pas til formålet. Du skal også huske dit sygesikringsbevis. Her betaler du også et gebyr. Opgaven for en notar er at sikre, at du er den, du giver dig ud for at være. Din identitet bliver altså efterset, og der bliver ligeledes tjekket op på, at fremtidsfuldmagten netop er udtryk for dine egne personlige ønsker. Her bliver der også sikret, at du i denne situation evner at handle ud fra din fornuft, så det, der er nedskrevet i fremtidsfuldmagten, er ud fra din fornuft og egen tænkning.

Skriv et svar